LL Lapin retriitti2.png
Lomapaksu_logo1_alpha.png
LL Lapin retriitti1.png
LSM Lappi talvi 2021.png

Etusivulle

Yhteisen voimamme hakumatka 25.-27.3.2022

 

Yhteisen voimamme hakumatka on inspiroiva viikonloppu kaikille, jotka haluavat keskittyä itselle tärkeään ihmissuhteeseen maagisen kauniissa pohjolassa. Työskentelytapoihin haetaan tukea pohjolan perinteistä ja mytologiasta. Ohjaajina viikonlopussa toimivat Mirva, Pohjolan emäntä ja Kristian, Virrentakoja, jotka luotsaavat matkan hedelmälliseen vuorovaikutukseen. Tapamme ohjata on myönteiseen kohtaamiseen, turvallisuuteen, yksilöllisyyttä kunnioittavaan ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa. Hyödynnämme työskentelyssä ympäröivää luontoa, kädentaitoja, yhdessä tekemistä, omaa sisimpäämme, käyttäen meistä kaikista löytyvää maskuliinisuutta ja feminiinisyyttä. Viikonlopun aikana majoitut sinulle tärkeän ihmisen kanssa Loma-Paksun majatalon idyllisissä ja rauhallisissa huoneissa, joissa on tilaa rakkaudelle ja levolle. Järjestäjinä me hellimme teitä ja opastamme hellimään myös toisianne monin eri tavoin niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Tärkeässä roolissa on nähdyksi ja kuulluksi tuleminen, hyvä ja ravitseva lähiruoka, läsnäolo, kunnioittava kosketus, elämyksellisyys, lepo, luonto, pohjolan kauniit perinteet ja ympäröivä kauneus. Osallistumiseen ei tarvita aiempaa kokemusta ihmissuhdetyöskentelystä, ryhmätyöskentelystä tai henkisyydestä, ainoastaan halua avoimuuteen, laadukkaampaan yhteyteen, sekä asioiden itselle mielekkääseen työstämiseen.

 

Perjantai alkaa majoittumisesta, toisiimme tutustumisesta ja käytännön asioiden sopimisesta kotaruokailun äärellä. Samalla asetamme omat tavoitteemme viikonlopulle. Molempina iltoina on mahdollisuus saunomiseen kahdestaan läheisen kanssa tai halutessanne isommalla porukalla. 

 

Lauantaina, hyvin levätyn yön jälkeen aloitamme päivän veistämällä tavoitteistamme yhteisen teoksen. Maittavan lounaan jälkeen keskitymme hetkeksi tarkkailemaan, miten haluamme tulla nähdyksi, kuulluksi ja kosketetuksi. Välissä on jälleen hyvä ravita kehoa ja lepuuttaa mieltä. Iltaa vietetään tunnelmallisessa kodassa muinaissointisen lyyran säestyksellä Virrentakojan laulantaa kuunnellen. Kotaan on hyvä valmistautua lämpimin vaattein ja omaa kauneuttaan korostaen. Pohjolan perinteestä hyödynnämme “luotteen haun” ajatusta hakiessamme yhteistä voimasanaa. Luotteen käsite pohjaa shamanistiseen perinteeseen, jossa loitsijan sielu vaeltaa tiedustelemaan salattuja asioita. Näiden jakaminen  edellytti keskinäistä luottamusta ja tarkoituksenmukaisuutta. Näin tuomme kohtaamisen hetkeen sen ansaitseman kunnioituksen, turvallisuuden ja merkityksen.  

 

Sunnuntaina. Mitä löydettiin eilen, siitä jatkamme tuomalla ne käsitöiden kautta konkreettiseen muotoon kaivertaen ja polttaen luuta, puuta tai kiveä. Yhdessä tehdyt voimaesineet pyhitetään käyttöön lounaan jälkeen viikonlopun päätösseremoniassa kodan tulen äärellä. 

 

Perjantai

16.00 Majoittuminen

17.00 TerveTuliaiset ja päivällinen kodassa

19.00 Saunat

Lauantai

9.00 Aamiainen

10.00 Yhteinen lumenveisto

12.00 Lounas

14.00 Ohjattu rumpumatka itseen, omien toiveiden lähteelle

17.30 Päivällinen

19.00 Katseen voima muinaissoittimen säestämänä

21.30 Sauna & makkaranpaistoa

 

Sunnuntai

9.00 Aamiainen

10.00 Yhteisen voimaesineen tekeminen

12.00 Lounas

13.00 Voimaesineen loihtiminen päätösseremoniassa ja lähtökahvit


 

Retriitin hinta muodostuu Loma-Paksun täyshoidosta (maittavaa kasvis- ja lähiruokaa) ja majoituksesta 375€/hlö ja ohjelman osuudesta early bird 1.3.2022 mennessä 165€/hlö ja tämän jälkeen 220€/hlö. Eli yhteensä 540€ kun teet varauksen 1.3.2022 mennessä, tämän jälkeen 595€.

Kysy lisää tai ilmoittaudu sähköpostilla loma.paksu@gmail.com