IMG_0136.jpg
Lomapaksu_logo1_alpha.png

25.-28.11.2021

SHAMANISMIN JATKOA KOKEMUKSELLISESTI * SHAMAANIN ALTTARIN KOLME KENTTÄÄ * TAIKASAUVAT * LUMIKENKÄVAELLUS TUNTUREILLA *

OHJAAJANA HELENA KARHU

 

Tervetuloa nauttimaan talven kauniista ja taianomaisista hetkistä Könkäälle Leville! Torstaista sunnuntaihin kestävän shamanismin jatkokurssin aikana avaamme läsnäoloamme talven luonnolle, omalle sydämellemme ja Lapin voimalle kunnioituksella paikan haltijoita kohtaan. Pyydämme haltijoilta lupaa oppia lisää luonnosta näissä tunturimaisemissa ja kaiken yhteydestä tämän piirin kanssa.

Shamanismin jatkokurssilla jatkamme työskentelyä paitsi Lapin lumisessa maastossa, myös sisällä salissa shamanistisessa piirissä. Opimme lisää shamanistisen alttarin kanssa työskentelystä, lisäten uusia alttariesineitä ja tutustuen niiden tehtäviin. Tutustumme shamaanin alttarin kolmeen voimakenttään liittyen taikuuteen, parantajuuteen ja mystiikkaan. Teemme kurssin aikana shamaanin- tai taikasauvat, joiden tähtiainesta ihmetellään jo ennen syntyjä.

Talvikurssimme on kutsuttu pitämään paikkaan, jossa suurnoitien suku on pitänyt taloaan 1600-luvulta alkaen. Aina siitä asti kun lovinoita Torajaisen tytär ja Kuhmuotta Paksu laittoivat hynttyyt yhteen, on sama suku jatkanut toimintaansa samoilla olinsijoilla. Tänään maatilamatkailukohde Loma-Paksu jatkaa toimintaa näillä taianomaisilla paikoilla. Loma-Paksun ihanat opastajat ovat valmistautuneet viemään meitä lumikenkä-retkelle, ja pääsemme kokemaan arktisia tunnelmia, totaalista rauhaa ja tuntureiden puhdasta ilmaa. Minne he meidät vievät?

Meillä on mahdollisuus oppia luonnonhengiltä, aistia talvista luonnontaikaa, ottaa yhteyttä tuntureiden ikiaikaisiin sieluyhteyksiin ja rauhoittua oman elämäntiemme keskiöön. Tänne on hyvä tulla rauhoittumaan, lepäämään ja rakentamaan hyvinvointia. Yhteinen aikamme mahdollistaa niin talviset luontoelämykset, kuin mystiset sisäiset retkemme ihmisyyden perusrakenteiden äärelle.

Shamanistisen toiminnan ulottuvuudet koskettavat leikkivyyttä ja lapsenomaista uteliaisuutta ja kokeilevuutta. Lumi tulee olemaan shamanistisen seremonian keskiössä, kun opimme lisää luonnonelementeistä, rituaaleista ja luonnon hengistä. Tutustumme Leviin voimapaikkana, ja avaamme sydämemme tuntureiden energialle.

Kurssin tarkoitus on ennenkaikkea vahvistaa omaa elämäntietäsi. Kaiken shamanistisen toiminnan tarkoitus on ainoastaan olla sitä, mitä olemme. Viikonlopun aikana luonto kertokoon lisää, kuka olet ja minne menet.


Kurssin opettaja:

Helena Karhu on vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helenan elämäntyö liittyy shamanismiin ja kansanparannukseen perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com). Helena toimii myös mindfulness meditaatio-ohjaajana. Helena on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen shamanistista kokemusta ja seremoniallisuutta. Helena on 8-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla oli takana pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa, kunnes hänen elämänsä teki suuren muutoksen, jonka myötä hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa vastaan kutsumusammattinsa. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa erityisesti toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä yhteistyön tärkeyttä.

Kurssin pitopaikka:

Kurssi järjestetään Levillä, paikallisessa tunnelmallisessa maatilamajoitus- ja kurssikohteessa nimeltä Loma-Paksu, Inarintie 172, 99140 Köngäs, https://www.lomapaksu.com/

Loma-Paksu sijaistee 11 km Levin hiihtokeskuksesta, Munajärven tuntumassa.

Loma-Paksu kirjoittaa kotisivuillaan paikastaan näin:

” Paksun mäkeä ympäröivät tunturimaisema, pellot ja järvi. Inspiroivassa pihapiirissä asutaan, eletään ja lomaillaan. Tavoitteenamme on olla suvaitsevainen ja toiminnallinen yhteisö jossa ihmiset kohdataan aidosti ja joka tarjoaa lappilaista vieraanvaraisuutta. Könkään kylällä Paksun mäellä on Paksun suku asunut jo 1600-luvulta lähtien. Toimintaa ylläpidämme edelleen me, Paksun suvun jälkeläiset perheinemme. Päärakennus on rakennettu kyläläisten voimin ja isoisoisä ja maanviljelijä Aleksanteri Paksun isännöimänä 1903. Majatalon tilat ja huoneet ovat saaneet 2015 persoonallisen ilmeensä, sekä nimensä meitä edeltävältä, isiemme sukupolvelta, joka polveutuu suurnoita Torajaisesta.

Me Loma-Paksussa ajattelemme ihmisen olevan kehon, mielen ja sielun kokonaisuus. Me kaikki olemme osa sitä ympäristöä jossa olemme ja elämme. Haluamme tarjota teille mahdollisuuden kokea luonnon voimauttavan vaikutuksen idyllisessä ympäristössä. Voimauttaminen käsittää asiakkaidemme voimavarojen kasvattamista ja elämän rikastuttamista. Olennaisena osana ihmisyyttä ovat myös sosiaaliset suhteet, vuorovaikutus ja kulttuuri. Hyvinvointi tarkoittaa meille tämän kokonaisuuden kuuntelemista ja sen hoitamista. Siksi haluamme tarjota asiakkaillemme elämää ja elämyksiä luonnon ja liikunnan, kasvatuksen ja opetuksen, taiteen ja terapian sekä lappilaisen kulttuurin parissa.”


Sopiiko kurssi minulle?:

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat käyneet Karhun Talon shamanismin peruskurssin, jolla on luotu shamaanin alttari. Kurssiviikonloppu on alkoholiton ja päihteetön.

Kurssiviikonloppu on alkoholiton ja päihteetön.

 

Hinta ja ilmoittautuminen:

Kurssille ilmoittaudutaan spostilla: info@karhuntalo.com

Early Bird-hinta jouluun 1.9. asti: 270 EUR sis. ALV 24%, kurssin opetus ja sisältö.

Kurssin hinta on 285 EUR sis. ALV 24%, kurssin opetus ja sisältö.

Täysihoito (sis. majoituksen 2-6 hlön huoneissa, liinavaatteet, pyyhkeen, aamiaisen, ravitsevan kasvislounaan ja päivällisen. Joogatilan, kodan ja saunan vapaan käytön) sekä lumikenkävaellus lauantaina (5 h sis. opastus ja lumikenkä-vuokraus, kuljetukset): 400€/hlö/to-su maksetaan majatalolle.

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutustapauksissa paikan voi kuitenkin lahjoittaa tai antaa toiselle.

Kurssin alustava aikataulu:

 

Torstai:

17.00- Osallistujien saapuminen

17.30-19.30 Tervetuliaisloitsut ja kurssin aloitus

19.30 Illallinen

Saunominen

 

 

Perjantai:

08.00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounastauko

Tauko

15:00-18.00 Kurssin ohjelma

18.00 Illallinen

Rumpumatka

 

 

Lauantai:

08.00 Aamupala

09:00 Lähtö 5-tunnin mittaiselle (lumikenkä)vaellukselle

Lounas matkalla

Paluu majataloon

Lepoa ja rentoutumista

18.00 Illallinen

Saunominen / Kotapiiri


Sunnuntai:

08.00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounastauko

14.00-16.00 Kurssin ohjelma