Lomapaksu_logo1_alpha.png

Shamanismin perusteet 13.-15.11 ja 20.-22.11.2020 

 

***Kurssi on toistaiseksi täynnä***

Shamanismin perusteet * Shamanismi & Hyvinvointi * Shamaanirumpu

Tervetuloa oppimaan shamanismin perusteita Leville! Kurssimme on kutsuttu pitämään paikkaan, jossa suurnoitien suku on pitänyt taloaan 1600-luvulta alkaen. Aina siitä asti kun lovinoita Torajaisen tytär ja Kuhmuotta Paksu laittoivat hynttyyt yhteen, on sama suku jatkanut toimintaansa samoilla olinsijoilla. Tänään maatilamatkailukohde Loma-Paksu jatkaa toimintaa näillä taianomaisilla paikoilla. Meillä on mahdollisuus oppia tämän paikan luonnonhengiltä, aistia talvista luonnontaikaa, ottaa yhteyttä tuntureiden ikiaikaisiin sieluyhteyksiin ja rauhoittua oman elämäntiemme keskiöön. Tänne on hyvä tulla rauhoittumaan, lepäämään, ja rakentamaan hyvinvointia. Yhteinen aikamme mahdollistaa niin talviset luontoelämykset, kuin mystiset sisäiset retkemme ihmisyyden perusrakenteiden äärelle.

Käsittelemme kurssin aikana shamaanin toiminnan peruskiviä; mitkä ovat shamaanin tehtävät omassa elämässä ja laajemmassa merkityksessä. Teemme yhteisen energeettisen perustan, josta shamanistinen toiminta voi kehittyä. Kurssin aikana käsittelemme maailmankaikkeuden peruselementtejä, ja saamme kokemuksellisen käsityksen kuinka nämä yhdistyvät shamanistisessa tietoisuudessa. Kurssin aikana osallistujat tekevät omat shamanistiset alttarinsa, eli niin sanotun ”medicine table”:n, joka toimii shamaanin tukipisteenä oman taikuuden löytymisessä. Opit, kuinka tehdään perustus shamanistiselle alttarille, ja kuinka maa, vesi, ilma, tuli, ja avaruus yhdistetään alttariin harmonisesti, ja kuinka voit tehdä hyvän perustan omalle mahdolliselle shamanistiselle toiminnallesi. Alttari toimii shamaanin työn keskiössä, keräten siihen tärkeimmät työkalut ja hoitomuodot.

Shamanistisista työkaluista tutustumme erityisesti rumpuun. Teemme yhdessä rumpumatkan, kenties paikallisten revontulien matkaan saattelemana.

Shamanistisen toiminnan ulottuvuudet koskettavat leikkivyyttä ja lapsenomaista uteliaisuutta ja kokeilevuutta. Lumi tulee olemaan shamanistisen seremonian keskiössä, kun opimme lisää luonnonelementeistä, rituaaleista ja luonnon hengistä. Tutustumme Leviin voimapaikkana, ja avaamme sydämemme tuntureiden energialle.

Kurssin tarkoitus on ennenkaikkea vahvistaa omaa elämäntietäsi, oletpa kurssin jälkeen shamanistisen parantamisen ja taikuuden harjoittaja, tai et. Kaiken shamanistisen toiminnan tarkoitus on ainoastaan olla sitä, mitä olemme. Viikonlopun aikana luonto kertokoon lisää, kuka olet.

Tämä kurssi sopii kaikille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua shamanistisen harjoittajan perustehtäviin, ihmisen tietoisuuden luonnollisiin ulottuvuuksiin ja omaan itseemme tässä kohdassa elämäntietämme. Kurssi on suunnattu erityisesti ensimmäisiä kertoja shamaanin maailmaan tutustuville, tai henkilöille, jotka ovat harjoitelleet itsekseen, mutta haluavat nyt kokeilla yhteistä polkua viikonlopun ajan. Viikonloppu soveltuu myös aiemmin shamanismia harjoittaneille, mutta ensimmäistä kertaa Karhun Talon kursseille osallistuville. Kokeneille shamaaniheimolaisille kurssi mahdollistaa rentouttavan viikonlopun uusien ystävien kanssa.

 

Kurssin opettaja:

Kurssin ohjaajana toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on paitsi shamanismin opettaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista. Helenan mielenkiinnon kohteita ovat erityisesti näkijyys-tietäjyys, shamanistinen seremonia, naisshamaanius ja shamaanien uudet sukupolvet. Helena palasi takaisin Itä-Suomeen vuonna 2018 jatkamaan opintojaan ja elämänprojektiaan Karhun Taloa, yli 13 Kööpenhaminassa vietetyn vuoden jälkeen. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa, kunnes hän teki päätöksen omistaa elämänsä kokonaisvaltaisesti shamanistiselle työlle ja äitiydelle. Helenalla on 7-vuotiaat tanskalais-suomalaiset kaksoset.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä.

Helena kertoo: ”Kun tein rumpumatkan tätä kurssia varten, revontulet tulivat esiin, ja niillä oli rakkauden ja unelmien täyttymisen viesti. Näin paikan, missä istumme yhdessä, ja shamaanirummun merkityksen myös tällä matkalla. Rumpu kutsuu pyhään vastavuoroisuuteen; myös sillä on annettavaa tälle paikalle, samoin kun se saa uutta elinvoimaa tästä mahdollisuudesta. Huomasin rumpumatkalla myös henkilökohtaisella tasolla, että jälleen yksi ympyrä sulkeutuu myös omassa elämässäni. Tein nimittäin tämän elämäni ensimmäisen matkan Lappiin ollessani noin 13-vuotias, ja se matka suuntautui nimenomaan Leville talviaikaan. Otan kiitollisena tämän uuden mahdollisuuden tulla Leville, ja yhdessä ryhmämme kanssa kunnioittaa tämän paikan pyhyyttä, tämän paikan henkioppaita.”

Kurssin pitopaikka:

Kurssi järjestetään Levillä, paikallisessa tunnelmallisessa maatilamajoitus- ja kurssikohteessa nimeltä Loma-Paksu, Inarintie 172, 99140 Köngäs, https://www.lomapaksu.com/

Loma-Paksu sijaistee 11 km Levin hiihtokeskuksesta, Munajärven tuntumassa.

Loma-Paksu kirjoittaa kotisivuillaan paikastaan näin:

” Paksun mäkeä ympäröivät tunturimaisema, pellot ja järvi. Inspiroivassa pihapiirissä asutaan, eletään ja lomaillaan. Tavoitteenamme on olla suvaitsevainen ja toiminnallinen yhteisö jossa ihmiset kohdataan aidosti ja joka tarjoaa lappilaista vieraanvaraisuutta. Könkään kylällä Paksun mäellä on Paksun suku asunut jo 1600-luvulta lähtien. Toimintaa ylläpidämme edelleen me, Paksun suvun jälkeläiset perheinemme. Päärakennus on rakennettu kyläläisten voimin ja isoisoisä ja maanviljelijä Aleksanteri Paksun isännöimänä 1903. Majatalon tilat ja huoneet ovat saaneet 2015 persoonallisen ilmeensä, sekä nimensä meitä edeltävältä, isiemme sukupolvelta, joka polveutuu suurnoita Torajaisesta.

Me Loma-Paksussa ajattelemme ihmisen olevan kehon, mielen ja sielun kokonaisuus. Me kaikki olemme osa sitä ympäristöä jossa olemme ja elämme. Haluamme tarjota teille mahdollisuuden kokea luonnon voimauttavan vaikutuksen idyllisessä ympäristössä. Voimauttaminen käsittää asiakkaidemme voimavarojen kasvattamista ja elämän rikastuttamista. Olennaisena osana ihmisyyttä ovat myös sosiaaliset suhteet, vuorovaikutus ja kulttuuri. Hyvinvointi tarkoittaa meille tämän kokonaisuuden kuuntelemista ja sen hoitamista. Siksi haluamme tarjota asiakkaillemme elämää ja elämyksiä luonnon ja liikunnan, kasvatuksen ja opetuksen, taiteen ja terapian sekä lappilaisen kulttuurin parissa.”

Sopiiko kurssi minulle?:

Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, shamanismista tai elämän mystiikasta yleisemmin. Tai kenties haluat vain seistä vahvemmin omalla elämäntielläsi, ja löytää inspiraatiota siihen, mitä se voisi olla. Aiempaa kokemusta shamanismista ei tarvita, sillä tämä kurssi on suunnattu erityisesti ensikertalaisille. Mikäli olet jo opiskellut shamanismia aiemmin, tai käynyt Helenan muita kursseja, tämä kurssi voi tarjota uutta syventävää tietoa ja mieleen palautusta aiemmin opitusta.

Kurssiviikonloppu on alkoholiton ja päihteetön.

Hinta ja ilmoittautuminen:

Ilmoittautumiset spostilla osoitteeseen info@karhuntalo.com

Kurssin hinta EARLY-BIRD 31.7.2020 mennessä ilmoittautuneille: 185 EUR sis. ALV 24%, kurssin opetus ja sisältö.

Hinta 31.7.2020 jälkeen: 235 EUR.

Täysihoito: (sis. majoituksen 1-6 hlön huoneissa, liinavaatteet, pyyhkeen, aamiaisen, ravitsevan kasvislounaan ja päivällisen. Joogatilan, kodan ja saunan vapaan käytön): 140€/hlö/pe-su

Kurssille on alustavasti varattu paikkoja 10 hengelle. Voimme todennäköisesti sisällyttää maks. 15 henkilöä, joten työskentelemme mukavan pienessä piirissä.

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutustapauksissa paikan voi kuitenkin lahjoittaa tai antaa toiselle.

Kurssin alustava aikataulu:

Perjantai 20.11.2020:

17.00- Osallistujien saapuminen

17.30-20.00 Tervetuliaisloitsut ja kurssin aloitus

Lauantai 21.11.2020:

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounastauko

14:00-19.00 Kurssin ohjelma

Sunnuntai 22.11.2020:

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounastauko

14.00-17.00 Kurssin ohjelma

Loma-Paksu Oy

Guesthouse of Loma-Paksu
 Inarintie 172
 99140 Köngäs, Suomi, Finland
Puhelin / Phone: +358 400 215091
 loma.paksu@gmail.com

Ota yhteyttä! Contact Us!

Loma-Paksu Oy © 2015 - 2020