IMG_0136.jpg
Lomapaksu_logo1_alpha.png

10.-12.8.2021

SHAMANISMIN PERUSTEET * KIVIPYRAMIDI * SHAMAANIRUMPU * LAPIN LUONTO

 

OHJAAJANA HELENA KARHU

 

Tervetuloa shamaaniuden perusteiden äärelle Leville! Kurssimme on kutsuttu pitämään paikkaan, jossa suurnoitien suku on pitänyt taloaan 1600-luvulta alkaen. Aina siitä asti kun lovinoita Torajaisen tytär ja Kuhmuotta Paksu laittoivat hynttyyt yhteen, on sama suku jatkanut toimintaansa samoilla olinsijoilla. Tänään maatilamatkailukohde Loma-Paksu jatkaa toimintaa näillä taianomaisilla paikoilla. Meillä on mahdollisuus oppia tämän paikan luonnonhengiltä, aistia Lapin luonnontaikaa, ottaa yhteyttä tuntureiden ikiaikaisiin sieluyhteyksiin ja rauhoittua oman elämäntiemme keskiöön. Tänne on hyvä tulla rauhoittumaan, lepäämään, ja rakentamaan hyvinvointia. Yhteinen aikamme mahdollistaa niin luontoelämykset, kuin mystiset sisäiset retkemme ihmisyyden perusrakenteiden äärelle.

Käsittelemme kurssin aikana shamaanin toiminnan peruskiviä; mitkä ovat shamaanin tehtävät omassa elämässä ja laajemmassa merkityksessä. Teemme yhteisen energeettisen perustan, josta shamanistinen toiminta voi kehittyä. Kurssin aikana käsittelemme maailmankaikkeuden peruselementtejä, ja saamme kokemuksellisen käsityksen kuinka nämä yhdistyvät shamanistisessa tietoisuudessa. Kurssin aikana osallistujat tekevät omat shamanistiset alttarinsa, joka toimii shamaanin tukipisteenä oman taikuuden löytymisessä. Opit, kuinka tehdään perustus shamanistiselle alttarille, ja kuinka maa, vesi, ilma, tuli, ja avaruus yhdistetään alttariin harmonisesti, ja kuinka voit tehdä hyvän perustan omalle mahdolliselle shamanistiselle toiminnallesi. Alttari toimii shamaanin työn keskiössä, keräten siihen tärkeimmät työkalut ja hoitomuodot.

Shamanistisista työkaluista tutustumme erityisesti rumpuun. Teemme yhdessä rumpumatkan, ja otamme kontaktia omiin henkioppaisiimme, jotka voivat ilmentyä esimerkiksi voimaeläinten hahmossa.

Shamanistisen toiminnan ulottuvuudet koskettavat leikkivyyttä ja lapsenomaista uteliaisuutta ja kokeilevuutta. Tutustumme Leviin voimapaikkana, ja avaamme sydämemme tuntureiden energialle. Teemme yhdessä kurssin aikana pyhän kivipyramidin ja luomme yhteisen seremonian sen ympärille. Kivipyramidi on kuin akupunktioneula Äiti Maan keholla: tuoden voimaa ja yhteyttä, voimistaen energialinjoja pyhässä vastavuoroisuudessa. Antaudumme pyramidien symboliselle ja voimalle, jossa niin elämämme perusta kuin korkein itsensä toteuttaminen voivat yhdistyä yhdeksi. Rakennamme ja toteutamme yhdessä.

Kurssin tarkoitus on ennenkaikkea vahvistaa omaa elämäntietäsi, oletpa kurssin jälkeen shamaaniuden harjoittaja, tai et. Kaiken shamanistisen toiminnan tarkoitus on ainoastaan olla sitä, mitä olemme. Viikonlopun aikana luonto kertokoon lisää, kuka olet.

Tämä kurssi sopii kaikille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua shamanistisen harjoittajan perustehtäviin, ihmisen tietoisuuden luonnollisiin ulottuvuuksiin ja omaan itseemme tässä kohdassa elämäntietämme. Kurssi on suunnattu erityisesti ensimmäisiä kertoja shamaanin maailmaan tutustuville, tai henkilöille, jotka ovat harjoitelleet itsekseen, mutta haluavat nyt kokeilla yhteistä polkua viikonlopun ajan. Viikonloppu soveltuu myös aiemmin shamanismia harjoittaneille, mutta ensimmäistä kertaa Karhun Talon kursseille osallistuville. Kokeneille shamaaniheimolaisille kurssi mahdollistaa rentouttavan viikonlopun uusien ystävien kanssa.

Kurssi on tiistaista torstaihin, jonka jälkeen kurssilaisilla on mahdollisuus jatkaa joko Helenan ohjaamalla Vision Quest -kurssilla to-su Keimiötunturissa, tai jäädä Loma-Paksuun ja osallistua pe-su Eero Peltosen ohjaamalle Loitsun Lumous – kurssille.

Kurssin ohjaaja:

Helena Karhu on syntyperäinen joensuulainen shamanismin harjoittaja, kaksosäiti ja tutkija. Karhu kirjoittaa väitöskirjatutkimusta pohjoismaisesta shamanismista Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Helena toimii myös Pielisen Tietäjäkeskus ry:n puheenjohtajana. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä shamanistisesta traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet.

 

Kurssin pitopaikka:

Kurssi järjestetään Levillä, paikallisessa tunnelmallisessa maatilamajoitus- ja kurssikohteessa nimeltä Loma-Paksu, Inarintie 172, 99140 Köngäs, https://www.lomapaksu.com/

Loma-Paksu sijaistee 11 km Levin hiihtokeskuksesta, Munajärven tuntumassa.

Loma-Paksu kirjoittaa kotisivuillaan paikastaan näin:

” Paksun mäkeä ympäröivät tunturimaisema, pellot ja järvi. Inspiroivassa pihapiirissä asutaan, eletään ja lomaillaan. Tavoitteenamme on olla suvaitsevainen ja toiminnallinen yhteisö jossa ihmiset kohdataan aidosti ja joka tarjoaa lappilaista vieraanvaraisuutta. Könkään kylällä Paksun mäellä on Paksun suku asunut jo 1600-luvulta lähtien. Toimintaa ylläpidämme edelleen me, Paksun suvun jälkeläiset perheinemme. Päärakennus on rakennettu kyläläisten voimin ja isoisoisä ja maanviljelijä Aleksanteri Paksun isännöimänä 1903. Majatalon tilat ja huoneet ovat saaneet 2015 persoonallisen ilmeensä, sekä nimensä meitä edeltävältä, isiemme sukupolvelta, joka polveutuu suurnoita Torajaisesta.

Me Loma-Paksussa ajattelemme ihmisen olevan kehon, mielen ja sielun kokonaisuus. Me kaikki olemme osa sitä ympäristöä jossa olemme ja elämme. Haluamme tarjota teille mahdollisuuden kokea luonnon voimauttavan vaikutuksen idyllisessä ympäristössä. Voimauttaminen käsittää asiakkaidemme voimavarojen kasvattamista ja elämän rikastuttamista. Olennaisena osana ihmisyyttä ovat myös sosiaaliset suhteet, vuorovaikutus ja kulttuuri. Hyvinvointi tarkoittaa meille tämän kokonaisuuden kuuntelemista ja sen hoitamista. Siksi haluamme tarjota asiakkaillemme elämää ja elämyksiä luonnon ja liikunnan, kasvatuksen ja opetuksen, taiteen ja terapian sekä lappilaisen kulttuurin parissa.”

 

Sopiiko kurssi minulle?:

Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, shamanismista tai elämän mystiikasta yleisemmin. Tai kenties haluat vain seistä vahvemmin omalla elämäntielläsi, ja löytää inspiraatiota siihen, mitä se voisi olla. Aiempaa kokemusta shamanismista ei tarvita, sillä tämä kurssi on suunnattu erityisesti ensikertalaisille. Mikäli olet jo opiskellut shamanismia aiemmin, tai käynyt Helenan muita kursseja, tämä kurssi voi tarjota uutta syventävää tietoa ja mieleen palautusta aiemmin opitusta.

Kurssiviikonloppu on alkoholiton ja päihteetön.

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumiset spostilla osoitteeseen info@karhuntalo.com.

Kurssin hinta on 200 EUR sis. ALV 24%, kurssin opetus ja sisältö.

Tämän lisäksi Täysihoito: (sis. majoituksen 1-6 hlön huoneissa, liinavaatteet, pyyhkeen, aamiaisen, ravitsevan kasvislounaan ja päivällisen. Joogatilan, kodan ja saunan vapaan käytön): 140€/hlö/pe-su

Kaikkien osallistujien tulee majoittua kurssin aikana Loma-Paksussa. Tämä mahdollistaa tiiviimmän yhteyden osallistujien välillä sekä rauhoittumisen viikonlopun ajaksi vain kurssin aihepiireihin.

Tutustuthan Karhun Talon varaus- ja peruutusehtoihin tästä: https://www.karhuntalo.com/ehdot

 

Kurssin alustava aikataulu:

Tiistai 10.8.2021:

17.00- Osallistujien saapuminen

17.30-19.00 Tervetuliaisloitsut ja kurssin aloitus

19.00 Illallinen

Iltapiiri

 

Keskiviikko 11.8.2021:

08.00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounastauko

14:00-19.00 Kurssin ohjelma

19.00 Illallinen

Saunomista

 

Torstai 12.8.2021:

08.00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounastauko

14.00-15.00 Kurssin päätös