Etusivulle

Lomapaksu_logo1_alpha.png

Luonto, Sielu ja Mieli - retriitti 21.-23.8.2020

LUONTO, SIELU ja MIELI ovat yhtä.

Tällä retriitillä tutkailemme mitä luonto meille merkitsee. Huollamme kehoa, mieltä ja sielua joogisilla harjoituksilla nauttien Lapin sielukkaasta luonnosta.
 

LUONTO

Suomen kielen sana luonto on vasta 1700-luvulta alkaen merkinnyt ihmisen ulkopuolista maailmaa, ympäristöä, kuten sen nykyään tulkitsemme. Luonto liittyy myös luomiseen. Karjalan kieli tuntee edelleen luonto-sanan vain ihmisen luonteen, haltiasielun tai perusolemuksen merkityksessä. Luonto on jotain mitä ihmisellä on syntyessään.
Miten sinä olet osa luontoa? Miten luonto on osa sinua?

 

SIELU

Tämän retriitin sielunmaisema piirtyy kauniisti seuraaviin Helena Nuutisen sanoihin:

”Meillä on sielun kielen nälkä,

meillä on salatun ja pyhän nälkä.

Elämän mielekkyyden etsimisessä on tärkeää suojella sitä,

mikä sisimmässämme on syvää ja arvokasta.

Se on salattua ja pyhää.

 

Sielu on olemukseltaan arka ja sen rytmi on hidas,

se on ikuisuuden rytmi.”

 

MIELI

Mielipuuha on sana, jota käytämme itsellemme mieleisistä tekemisistä. Mielemme voi hyvin merkityksellisessä ja mielekkäässä elämässä. Jokaisella meillä on myös oma mielenmaisema. Millaisena se heijastuu elämässäsi? 

 

Tällä viikonlopun mittaisella joogaretriitillä nautimme oman kehon luonnollisesta liikkeestä, Lapin luonnosta ja vahvistamme yhteyttä itseemme osana ympäröivää maailmaa. Luomme oman luonto-sielu-mieli-käsityksemme tutustumalla niin sisäiseen kuin ulkoiseenkin luontoon. Tutustumme itämerensuomalaiseen perinteeseen ja sielumaisemaan, johon liittyvät niin luonto, löyly kuin haltiatkin. Joogaan pohjautuvia somaattisia harjoituksia teemme Loma-Paksun talliaitan joogatilassa ja ulkona luonnossa. Tekemisen painotus on erityisesti kokemuksellisessa oppimisessa ja ymmärryksen lisäämisessä.

 

Myös vapaa-ajalle ja omaehtoiselle olemiselle on varattu aikaa. 

Sielumme tarvitsee tilaa.


Viikonloppu alkaa perjantaina klo 16.00 ja päättyy sunnuntaina klo 14.00/15.00
Saat tarkemman ohjelman lähempänä retriittiä.

 

 

Retriittipaikka:
Loma-Paksun värikäs majatalo sijaitsee idyllisessä pihapiirissä 10 kilometrin päässä Levin matkailukeskuksesta. Voit osallistua retriitille majoittumalla Loma-Paksuun TAI halutessasi osallistua ohjaussisältöihin ja yhteisiin ruokailuihin majoittuen toisaalla (ks. hinnat alla).  

Voit tiedustella mahdollisuutta majoittumisen lisäpäiviin Loma-Paksusta.

 

Ohjaaja:
Joogaopettaja Lotta Leiwo (LottaJooga www.lottajooga.fi)
Lotta on monipuolisesti hyvinvointi- ja liikunta-alalla työskennellyt joogaopettaja ja kansanperinteeseen erikoistuva kulttuuritutkimuksen opiskelija. Lotta ohjaa mm. metsäjoogaa sekä myyttisistä tarinoista ammentavaa JuuriJoogaa ”tavallisten” joogatuntien lisäksi. Hän inspiroituu kulttuurien taustalla vaikuttavista myyteistä sekä pohjoisesta metsäluonnosta. Lotan ohjauksessa käännytäänkin kohti omaa luontoa ja asetutaan olemisen tilaan lempeästi tutkaillen. Kokemuksellisuus, jokaisen osallistujan omasta kehosta kumpuava olemisen totuus, ja rennon rempseä ohjausote pitävät huolen siitä, ettei Lotan tunneilla joogata liian ryppyotsaisesti. Joogan ohjaamisen lisäksi Lotta antaa kehomieltä helliviä hoitoja: intialaista päähierontaa sekä Reikiä.


MAJOITUS, RUOKA JA HINTA

Hinta täysihoito*: 300€/hlö/pe-su

*Hinta sisältää aamu- ja iltajoogat sekä viikonlopun muut ohjaussisällöt, majoituksen 2-6 hlön huoneissa, liinavaatteet, pyyhkeen, aamiaisen, ravitsevan kasvislounaan ja päivällisen sekä saunan.

 

Hinta ohjaussisällöt ja ruuat**: 280€/hlö/pe-su

**Hinta sisältää aamu- ja iltajoogat sekä viikonlopun muut ohjaussisällöt, aamiaisen, ravitsevan kasvislounaan ja päivällisen sekä saunan.

Täysihoito: (sis. majoituksen 2-6 hlön huoneissa, liinavaatteet, pyyhkeen, aamiaisen, ravitsevan kasvislounaan ja päivällisen. Joogatilan, kodan ja saunan vapaan käytön): 140€/hlö/pe-su maksetaan majatalo Loma-Paksun tilille: FI5913973000101405 viestiksi:  Lotan retriitti ja oma nimi   

 

ILMOITTAUTUMISET JA TIEDUSTELUT

Ilmoittautuminen: sähköpostitse osoitteeseen loma.paksu@gmail.com minkä jälkeen saat ohjeet maksun suorittamiseen. Ilmoita koko nimesi sekä tieto mihin olet ilmoittautumassa: ”Luonto, sielu ja mieli – Joogaretriitti”. Kerro myös mikäli ET majoitu Loma-Paksussa. Vain maksamalla varmistat paikkasi.
Retriitti toteutuu minimissään 8 osallistujalla ja mukaan mahtuu max 14 osallistujaa.

Ohjaussisältöihin liittyvissä asioissa voit lähettää tiedustelut suoraan ohjaajalle: lotta@lottajooga.fi

 


 

Loma-Paksu Oy

Guesthouse of Loma-Paksu
 Inarintie 172
 99140 Köngäs, Suomi, Finland
Puhelin / Phone: +358 400 215091
 loma.paksu@gmail.com

Ota yhteyttä! Contact Us!

Loma-Paksu Oy © 2015 - 2019