Minerva15(2).jpg
IMG_20180403_192249.jpg
IMG_6931(1).JPG
Lomapaksu_logo1_alpha.png
DSC_0068_L.jpg
IMG_20180821_171602.jpg

Elämää Loma-Paksussa

Paksun mäkeä ympäröivät tunturimaisema, pellot ja järvi. Inspiroivassa pihapiirissä asutaan, eletään ja lomaillaan. Tavoitteenamme on olla suvaitsevainen ja toiminnallinen yhteisö jossa ihmiset kohdataan aidosti ja joka tarjoaa lappilaista vieraanvaraisuutta. Könkään kylällä Paksun mäellä on Paksun suku asunut jo 1600-luvulta lähtien. Toimintaa ylläpidämme edelleen me, Paksun suvun jälkeläiset perheinemme. Päärakennus on rakennettu kyläläisten voimin ja isoisoisä ja maanviljelijä Aleksanteri Paksun isännöimänä 1903. Majatalon tilat ja huoneet ovat saaneet 2015 persoonallisen ilmeensä,  sekä nimensä meitä edeltävältä, isiemme sukupolvelta, joka polveutuu suurnoita Torajaisesta.
 
Me Loma-Paksussa ajattelemme ihmisen olevan kehon, mielen ja sielun kokonaisuus. Me kaikki olemme osa sitä ympäristöä jossa olemme ja elämme. Haluamme tarjota teille mahdollisuuden kokea luonnon voimauttavan vaikutuksen idyllisessä ympäristössä. Voimauttaminen käsittää asiakkaidemme voimavarojen kasvattamista ja elämän rikastuttamista. Olennaisena osana ihmisyyttä ovat myös sosiaaliset suhteet, vuorovaikutus ja kulttuuri.  Hyvinvointi tarkoittaa meille tämän kokonaisuuden kuuntelemista ja sen hoitamista. Siksi haluamme tarjota asiakkaillemme elämää ja elämyksiä luonnon ja liikunnan, kasvatuksen ja opetuksen, taiteen ja terapian sekä lappilaisen kulttuurin parissa. Lisäksi pihapiirin eläinten seurailu ja silittely rauhoittaa mieltä ja motivoi ulos liikkumaan.


Samassa pihapiirissä Loma-Paksun majatalon ja Talliaitan kanssa sijaitsee Perhekoti Päiviö. Talliaitta, Loma-Paksu ja Perhekoti Päiviö kulkevat eteenpäin yhdessä toisiaan tukien. Toiminnassa on mukana myös perhekodin asukkaita ja siellä työskenteleviä aikuisia, jotka päivittäin huolehtivat sekä miljööstä että lasten ja eläinten hyvinvoinnista. Jokaisella yhteisön jäsenellä on myös mahdollisuus hyödyntää omia vahvuuksiaan toiminnassa. Esimerkiksi yhteisöön kuuluva Johanna ohjaa ratsastusta ja toimii myös eräoppaana. Yhteisössämme asuvilla lapsilla on mahdollisuus auttaa esimerkiksi kahvion myyjinä tai majatalon töissä.

ARVOT:
Voimauttavuus, ainutlaatuisen ympäristön lisäksi Loma-Paksu tarjoaa luovaa ja kuntouttavaa toimintaa ammattitaidolla.
Idyllisyys, avara lappilainen pihapiiri mahdollistaa pysähtymisen luonnon ääreen.
Välittömyys, meille voit saapua vieraana, mutta lähdet ystävänä.
Persoonallisuus, kehon lisäksi perinteisessä ja värikkäässä majatalossamme lepää myös mieli.

 


Lataa esite:
Eläimen merkitys lapsen kehitykseen

Loma-Paksun Instagram -kuvia

Etusivulle

IMG_20180404_103923_1(1).jpg
IMG-20180620-WA0000(1).jpg
Apu.jpg
Copy of huskyoutdoor.jpg
IMG_20171130_113658.jpg
maalaustaide.JPG
tunturissa.JPG