IMG_1158.JPG
IMG_20180411_112618_428.jpg
Copy of LomaPaksu_Surf.JPG
Lomapaksu_logo1_alpha.png

Etusivulle

Aktiviteetit

Open space - open mind

Aktiviteetit

59 (3).jpg
rumpukuva.JPG
IMG_20180411_112618_428.jpg
IMG_20180410_204522_382.jpg
IMG_20180410_175256_163.jpg
huskyoutdoor.jpg
IMG_20180304_113348.jpg
talliaittawellbeing.jpg
Copy of LomaPaksu_Surf.JPG
shindo2.jpg

Hidasta hetkeen (Osta tästä)

Hidasta hetkeen on rauhallinen hetki itseään ja ympäröivää luontoa kuunnellen. Lähdemme retkelle Loma-Paksun pihamaalta Könkään metsiin ja soille. Liikkumisvälineinä käytämme talvisin lumikenkiä, liukulumikenkiä tai metsäsuksia ja kesäisin jokaisella on jalassaan omat vaelluskengät. Matkalla keskitymme olemaan läsnä juuri tässä hetkessä sekä omaan elämään liittyvään pohdintatehtävään josta voimme keskustella eväiden äärellä nuotion lämmöstä nauttien. Tällä retkellä on tilaa omille ajatuksille ja valokuvaamiselle.

 

Arktisen rummun taikaa (Osta tästä)

Koe lapin taikaa ja mystisiä sukutarinoita suuren noita Torajaisen jälkeläisen rummuttaessa. Rauhoita mielesi pehmeillä porontaljoilla maaten, tulen loimun lämmittäessä kehosi ja lempeän rummun kumistessa korvissasi. Rummun värähtely rentouttaa kehoa ja helpottaa hetkeen pysähtymistä. Aloitamme rentoutumisen maadoittavalla aistiharjoitteella ja nautimme lopuksi lettuja, yrttiteetä tai pannukahvia.

Kotaillallinen (Osta tästä)

 

Kiinnostaisiko perinteinen ja ikimuistoinen kota illallinen sinulle ja seurueellesi? Illallinen valmistetaan pääsääntöisesti raaka-aineista, jotka olemme itse metsästäneet, kalastaneet tai poimineet. Poro on kotoisin itäisestä Lapista, kala on itse pyydettyä Lapin järvistä ja marjat ja sienet ovat itse kerättyjä pohjoisen metsistä. Illallinen valmistetaan Lappilaisessa kodassa osittain avotulen äärellä kokin kertoessa tuotteiden alkuperästä ja paikallisesta kulttuurista liittyen käytettyihin raaka-aineisiin. Aito ja perinteikäs illalliselämys lappilaisessa ympäristössä ja aina yksityistilaisuutena.

Aistieni maisema - Meditatiivinen vaellus (Osta tästä)

Asiakas saa valita välineiksi joko lumikengät tai liukulumikengät. Tunturissa mahdollisuus kokeilla myös lumisurffia TAI ottaa mukaan myös oma lumilauta (tällöin kävellään matka lumikengillä omia laskumonoja käyttäen). Lähtö Könkäältä Loma-Paksusta ja tarvittaessa haku myös Leviltä. Pakettiin kuuluu kuljetus (tunturiin matkaa noin 50km), opastus ja ohjaus, välineet, kuuma juoma sekä pientä purtavaa. Matkalla otamme luontoyhteyden ohjatusti hetkeen pysähtyen pienen mindfulness- harjoitteen kautta. Tällä retkellä on aikaa myös tarinointiin ja Lapin luonnosta oppimiseen sekä valokuvaukseen.

Kotailta (Osta tästä)

Kotailta on yhteinen hetki Loma-Paksun majatalossa lomaansa viettäville ryhmille. Illan aikana tutustut muinaissoittimen lyyran historiaan ja heleään sointiin Virrentakojan tulkitsemana, sekä rummun vahvaan värähtelyyn ja pohjoisen runouteen laulettuna. Illan aikana Mirva, Pohjolan emäntä, tarjoilee vierailleen yrttiteetä ja pientä syötävää kertoessaan samalla Loma-Paksun sukutilan tarinaa, jonka rikas historia yhdistyy käsillä olevan hetken taikaan. Ilta huipentuu yhteiseen äänenkäytön osallistavaan hetkeen, jossa kaikki halukkaat pääsevät ohjatusti leikkimään äänellään ja kokeilemaan erilaisia käsitöinä valmistettuja muinaissoittimia.

Väen voima (Osta tästä)

Väen voiman matkalla pysähdymme pohtimaan miten voin juuri nyt ja mitä haluan elämältäni. Ilta luo kudelman pohjoisen eri paikkojen uskomuksista ja tarinoista, itämerensuomalaisesta kansanperinteestä, muinaisista soittimista ja shamanistisesta elämänkatsomuksesta samalla kun nautimme parantavaa yrttijuomaa. Pääset ohjatulle rumpumatkalle aistiesi kautta, kohti ydintäsi ja alitajuntasi maisemia josta löydät oikean suunnan. Lopuksi sinulle luetaan matkaasi linkittyvä riimu tai kortti.

Loitsuja laulamalla (Osta tästä)

Loitsuja laulamalla on matka suomalaisen ja pohjoismaisen runonlaulannan ja loitsujen kansanperinteeseen. Tutustut myös muinaissoittimen lyyran historiaan ja heleään sointiin sekä pohjoisen runouteen laulettuna. Osallistujat pääsevät myös luomaan omat loitsunsa tunnelmallisessa kodassamme juuriltamme polveutuvien, inspiroivien ja selkeiden ohjeiden siivittelemänä. Illan aikana Mirva, Pohjolan emäntä, tarjoilee vierailleen yrttiteetä ja kertoo Loma-Paksun sukutilan tarinaa, jonka rikas historia yhdistyy käsillä olevan hetken taikaan. Näillä iltatulilla pääset myös kuulemaan ammattivirrentakojan tulkinnan loitsustasi laulettuna, jonka voit halutessasi taltioida. Ilta huipentuu yhteiseen äänenkäytön osallistavaan hetkeen, jossa kaikki halukkaat pääsevät ohjatusti leikkimään äänellään ja kokeilemaan erilaisia käsitöinä valmistettuja muinaissoittimia.

Pohjoiset juureni (Osta tästä)

Pohjoiset juureni sukeltaa kohti pohjolan rikkaita eri seuduilta löytyneitä kulttuuriperinteitä, ammentaen osansa itämerensuomalaisuudesta, metsien mytologiasta tai taigojen tarinoista. Joka viikko perehdytään yhdessä erilaisiin, osittain jo unohtamiimme muinaishenkisyyden ilmiöihin, hahmoihin, uskomuksiin, tapoihin tai symboleihin paikallisissa kulttuuriperinteissä. Yhdellä viikolla tutustumme Rauniin tai Lemmettäreen, toisella Louheen, Näkkiin tai Väinämöiseen, itämerensuomalaisuuteen, Väen Voimaan, Hannunvaakunaan, Kekriin… Vaihtelevan sisällön vuoksi tähän ryhmään voi saapua vaikka joka viikko!

Hyvinvointia Talliaitassa - Tule sellaisena kuin olet 

Talliaitta löytyy Loma-Paksun majatalon ja hyvinvointiyhteisön pihapiiristä Kittilän Könkäältä. Talliaitassa keskitytään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tarjotaan ympärivuotisesti joogaa ja muita itsehoitomuotoja. Ota aikaa itsellesi ja rauhoittumiselle ja varaa paikkasi. Löydät ajankohtaisen tarjonnan hyvinvointi -osiosta.

MUUT VAHINGOT

Palveluntuottajaa voidaan pitää vastuussa ainoastaan henkilö- tai aineellisista vahingoista, jotka ovat tapahtuneet ohjelman/palvelun tuottamisen yhteydessä aiheutuneesta onnettomuudesta, joka on seurausta palveluntuottajan tai sen henkilökunnan tai alihankkijan virheellisestä toiminnasta tai viallisesta laitteesta. Palveluntuottaja ei ole vastuussa vahingoista tai vammoista, jotka ovat korvattavissa osallistujan omasta matkavakuutuksesta.

Suosittelemme asiakkaita ottamaan matkavakuutuksen odottamattomia tilanteita varten.